• Magyar
  • English
Header Logo

Energiaelosztó rendszerek, felügyeleti eszközök, erőművi automatizálás, rendszerintegráció
mérnöki, szakértői szolgáltatások

Mozaik sématáblák

tew
Az INFOWARE ZRt. saját technológiával gyártja a Subklew SM24 típusú mozaik rendszereket diszpécseri vagy szükségvezénylő táblaként, mint a folyamat követésének egyszerű, esztétikus és könnyen kezelhető eszközét.

TEW mozaik elemekA mozaik sémarendszerek nagy múltjuk ellenére a mai napig az ipari folyamatmegjelenítés könnyen tervezhető, megbízható, gazdaságos és esztétikus megoldását kínálják. Az SM 24/48 mozaik rendszer 1968 óta az egész világon használatos. A felhasználók és tervezők igényei alapján ma már szinte bármely statikus megjelenítő és vezérlő funkció ellátására alkalmas. Az INFOWARE ZRt. által gyártott Subklew SM24 alapú mozaik vezénylőtáblák Európa vezető minőségét képviselik. A német Supteam cég alapelemeiből Magyarországon, A TEW tulajdonában lévő rendszer kizárólagos licensz joga alapján hazai mérnökök és technikusok tervezik és állítják össze a vevő kívánságának megfelelő technológiai sémaképet és villamos kapcsolást.

A hordozókeret

TVK íves sématábla

A keret alumínium profilokból épül fel, sarok- és T elemekkel rögzítve. A profilok és megoldások széles választéka igen sokféle megvalósítási lehetőséget kínál, a keretbe vagy lemezbe illeszthető kisebb tábláktól az önhordó, szekrénybe vagy falba illesztett sémaképekig. A lábazat és a keret éppúgy lehet extrudált alumínium, mint acél vagy keményfa, a környezettől és az alkalmazástól függően.

A rács

A rács anyaga a "Zamag” nevű merev, erőteljes alumínium-cink ötvözet. A rácsok szabadon vághatók és összeilleszthetők, megkötés nélkül előállítható bármilyen szükséges méret. Sík vagy hajlított kivitelű rács is létezik, a hajlítás legkisebb sugara 5m.A mozaik elemek

Villamos végállomás sémakép

Az alapelemek anyaga a Macrolon nevű polikarbonát, amely láng-gátló, antisztatikus, az UV sugárzásnak ellenáll és nem ver vissza közvetlen fényt. Az elemek mikroérdessége biztosítja a homogén tükrözésmentességet. A finoman lekerekített sarkok sík, piszok lerakódása nélküli felületet biztosítanak igen hosszú idő után is. Egyedi, egyszerű szerszámmal az elem előlap felől is egyszerűen kivehető, ami nagyobb táblák módosítása során igen komoly előny.

 

 

A sémaábra

A sémaábra szabadon rajzolható, a gyakorlatban bármilyen alakzat megvalósítható általa. Szöveges és alakos szimbólumokat egyaránt képes kezelni. A mozaik alapelemek a szükséges gyakorisággal cserélhetők, a tábla a pillanatnyi állapotnak megfelelően bővíthető vagy módosítható. Későn észrevett tervezési hiba, rosszul megadott technológiai kapcsolat rombolás nélkül, gyorsan javítható.

 

Vasúti elosztó sématábla

A gyártóbázis 

A rendszert az INFOWARE illeszti össze szigetszentmiklósi telephelyén. Az alapelemeket a licencjogok német gazdájától, a SUPTEAM csoporttól kapja, amelyekből saját műhelyében állítja elő a paneleket, táblákat a Megrendelő kívánságára. Az ilyen rendszer előnyei a következők:

  • magyarországi raktár és szerviz
  • magyar tervező szakemberek
  • a kép előállítása helyben történik (gravírozás,festés)
  • magyar fejlesztésű sémameghajtó rendszer, gyorsan kielégíthető funkcionális igényekkel.

  

Az ábra

A mozaik táblán megjelenített ábra szinte minden tekintetben szabadon határozható meg:

  • a számítógépes tervezéskor a szimbólumok a megrendelő kívánságai szerint alakíthatók, illetve könyvtárból választhatók
  • az ábra színei a RALszínskála szerint válogathatók ki
  • egyedi szimbólumok (pl. térkép) megjelenítése esetén lehetséges a digitalizált kép mozaik sémára vitele is. 
Hulladék Hasznosító Sématábla

Aktív elemek

A táblába épített aktív elemek széles választéka nagy tervezési konstrukciós szabadságot biztosít a tervezők, felhasználók és a kivitelező számára:

aktív elem kötöttség nélkül bármelyik mátrixpontban rögzíthető (az egyetlen konstrukciós szempont a másik aktív elem közelsége)

a tábla vegyes üzem kiszolgálására is alkalmas: projektor-monitorok is a fal síkjába illeszthetők

DIN szabvány szerinti műszerek hézagmentesen a rácsba illeszthetők mozaik síkjába hozhatók

többféle kapcsoló, nyomógomb és visszajelző elem-típus létezik különböző gyártóktól, amelyek a táblába egyszerűen illeszthetők

számítógépes táblavezérlés esetén számos funkció megoldható mögé épített automatikával: hibajelzés, lámpateszt, többféle villogtató frekvencia, logikai ellenőrzés, stb.

 

subklew

 

Letölthető dokumentum:
Mozaik séma
pdf